ανέκδοτα, αστείες φωτογραφίες, αστεία βίντεο , κινητά τηλέφωνα, gadgets, facebook, google, iphone, προσφορές για ταξίδια, προσφορές, ταξίδια αεροπορικά εισιτήρια, site με προσφορές
Μετακομίζουμε... - Blogger FAX
Περισσότερα για τεχνολογία στο techinsider.gr
Θέλεις πρώτη θέση στη μηχανή αναζήτησης Google; Κάνε ένα σεμινάριο SEO. Καλύτερα με σεμινάρια παρά με κόλπα που δεν πιάνουν.

Μετακομίζουμε...

Το bfax.gr έκλεισε, περισσότερα για τεχνολογία στο techinsider.gr ενώ τα insider scoop μπορείτε να τα διαβάζετε στο SCOOP.

Τι ακριβώς είναι το techinsider μπορείτε να διαβάσετε στο about καθώς και ποιοι συμμετέχουν στο Hall of Fame.

Σας περιμένουμε στο techinsider!

ΥΓ. Νομίζω δεν έχω γράψει πουθενά πως μου ήρθε η ιδέα να ξεκινήσω το Bloggers FAX. Δεν ξέρω αν ενδιαφέρει κανέναν, τα γράφω για να έχουν γραφτεί κάπου μήπως και τα ξεχάσω κάποτε (λέμε τώρα) ;-)

Όταν δούλευα ως εμπορικός στο περιοδικό Stuff διαβάζαμε τακτικά το newsletter που έστελνε η Boussias Communications, Daily Fax, το οποίο περιείχε ειδήσεις από την αγορά του marketing.

Κάποιος μου είχε πει την ιστορία ότι ο πατέρας Μπούσσιας ξεκίνησε στέλνοντας μέσω fax σε όλες τις εταιρείες τα νέα για το χώρο του marketing. Αν και δεν διασταύρωσα ποτέ την ιστορία, ωστόσο μου είχε φανεί εντυπωσιακό το γεγονός πως το fax, έγινε μετέπειτα περιοδικό και παράλληλα newsletter και η Boussias Communication μεγάλωσε και απέκτησε ένα σωρό περιοδικά και εκθέσεις.

Τότε (τέλη 2006) τα blog βρισκόντουσαν σε εκρηκτική ανάπτυξη και διάβαζα καθημερινά πολλές ειδήσεις για το τι συμβαίνει στο εξωτερικό γύρω από την blogging επανάσταση. Έτσι σκέφτηκα να φτιάξω ένα newsletter με ειδήσεις και νέα από το χώρο του blogging. Το όνομα που σκέφτηκα ήταν Bloggers Fax αλλά επειδή ήταν μεγάλο το έκοψα σε bfax. Φυσικά έμπνευση είχα πάρει από το Daily Fax. Δυσκολεύτηκα να φτιάξω newsletter και σκέφτηκα ότι δεν υπάρχουν εταιρείες που να θέλουν να λάβουν κάτι τέτοιο κι έτσι αποφάσισα να ανοίξω ένα blog.

Πριν καλά καλά κλείσει 1 μήνας από την αρχή του Bloggers FAX σκέφτηκα να το προωθήσω κι έστειλα ένα email στον Pathfinder ζητώντας συνεργασία (χωρίς να ξέρω ακριβώς τι, απλά συνεργασία).

Τότε βρέθηκε στο δρόμο μου η Κατερίνα που μου πρότεινε να δημιουργήσουμε μια ενότητα στον Pathfinder με blog news η οποία θα αναδημοσίευε το περιεχόμενο του Bloggers FAX. Έτσι εύκολα και απλά το blog απέκτησε βήμα σε ένα από τα μεγαλύτερα portal στην Ελλάδα κι εγώ πήρα θάρρος να γράφω περισσότερα και να ψάχνομαι ακόμα περισσότερο.

Τον καιρό που κράτησε η συνεργασία με τον Pathfinder έκανα αφιέρωμα στους aggregators (είχε μιλήσει μάλιστα και ο Στέφανος Καράγκος της Xplain καθώς και άλλοι που πλέον σταμάτησαν ή εγώ τους έχασα) και καταγράφαμε ότι πιο hot γινόταν στα blog, ένα blog για τα blog.

Το Bloggers Fax σταμάτησε τη συνεργασία του με τον Pathfinder όταν πήγα στο e-go - αφού είχα ήδη φύγει από το Stuff και από το Δίεση  (το πως πήγα στο e-go είναι μια άλλη web 2.0 ιστορία που κάποια στιγμή πρέπει να γράψω) και μετέπειτα έψαχνα φόρμουλα για να το κρατήσω. Έτσι απέκτησε τη μορφή που είχε μέχρι σήμερα με παρατεχνολογικά και άλλα σχόλια.

Mέχρι που σκέφτηκα, με το λανσάρισμα του techradar που στη συνέχεια έγινε techinsider και απέκτησε συλλογικό χαρακτήρα.

8 ενδιαφέροντα σχόλια:

John Karakatsanis - xblog.gr είπε...

Τέλος το bfax? Κρίμα, το είχα συνηθίσει!

Ανώνυμος είπε...

:-) κι εγώ!

τέλος δεν ξέρω, αλλά μια μεγάλη στάση θα την κάνει.

προς το παρόν δεν υπάρχει λόγος να υπάρχουν δύο site γιατί δεν χωράνε σε μια μασχάλη ;-))))

άσε που με ρωτάνε όλοι τι σημαίνει
"bfax"
, ενώ το techradar το καταλαβαίνουν...

r3naki είπε...

mwre swsta ola ayta.. alla pistevw to bfax exei kalitero desighn apo to techradar..Ektos aytou oute egw kserw ti simenei to bfax para mono to "fax" :P alla oute k me niazei vasika..efoson den mporeis na ta sintiriseis k ta 2 kala kaneis k kratas to techradar pou stin ousia exei perisotera texnologika nea zitisi k sizitisi ekei mesa...apla egw sou protino na kratiseis to techradar me tin emfanisi tou bfax. etsi san anagnostria s eipa tin apopsi mou gt i kainouria emfanisi tou techradar den me enthousiase xD

Ανώνυμος είπε...

χμ... για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε...

Ανώνυμος είπε...

Το (μετριασμένο και εγκεκριμένο) σχόλιό σας είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μένα!

Ανώνυμος είπε...

get a job ανώνυμε

Περικλής είπε...

@bfax
Ενδιαφέρουσα ιστορία! Κρίμα που εγκαταλείπεις το μπλογκ. Τρεις παρατηρήσεις μόνο:
1. Το link στο http://www.techinsider.gr/simos-kosmetatos παραπέμπει σε 404.
2. Γιατί οι αναρτήσεις στο techinsider είναι τόσο σύντομες (2-3 αράδες); Θα ήθελα να έχουν πιο πολλές πληροφορίες.
3. Το techradar τι ακριβώς είναι; Κάποια ενότητα του techinsider;

Simos Kosmetatos είπε...

Καλημέρα Περικλή, όλα φτάνουν σε ένα τέλος κάποια στιγμή.
1. Είναι γιατί σταμάτησαν να γράφω για το techinsider, μπορείς να βρεις δουλειά μου στο www.e-go.gr/tech.

2. Συνεχίζω να συμμετέχω συμμετοχικά στο techinsider μαζί με άλλους (http://www.techinsider.gr/static/hall-of-fame/). Το techinsider συγκεντρώνει τις καλύτερες ειδήσεις από το Ελληνικό ίντερνετ, από όλα τα site και blog που γράφουν για τεχνολογία. Στο techinsider δημοσιεύουμε μόνο μια περίληψη της είδησης, για περισσότερα μπορείς να πατήσεις το "πηγή" και να πας στο αρχικό site. Φυσικά έχουμε και τις δικές μας στήλες όπως το Scoop και το Tsipi Stories. Το Scoop στο συνιστώ, έχει όλα τα insider scoop http://www.techinsider.gr/techinsider-SCOOP/. Περισσότερα για το Techinsider και πως λειτουργεί εδώ: http://www.techinsider.gr/page.php?page=about

3. Το techradar.gr δεν υπάρχει πλέον, είναι το παλιό όνομα του techinsider. Το λόγο που άλλαξε όνομα μπορείς να τον διαβάσεις εδώ: http://www.techinsider.gr/search/techradar

Σε ευχαριστώ για το μήνυμα, θα ενημερώσω και τα link στο κείμενο.

Καλή συνέχεια κι ελπίζω να τα λέμε στο techinsider